Rygestopkurser

 


Konsulent for dette område er Jette Breumlund,
Sygeplejerske, Rygestopinstruktør

Jette Breumlund har flere års erfaring med individuelle rygestopsamtaler og rygestopkurser og har været initiativtager til rygestopkurser på Frederikssund Sygehus i samarbejde med bl.a. Kræftens Bekæmpelse, Tobaksskaderådet og Stop.

At holde op med at ryge er for de fleste en lang og svær proces. Amadeus Speciallægerne hjælper dig med at lægge cigaretterne på hylden og få et sundt liv.

Rygestopkurser
Erfaring og undersøgelser viser, at det er lettere at blive røgfri ved at deltage i et rygestopkursus end ved at forsøge at klare det alene.

Det er ligeledes bevist, at ryge-afvænning i grupper på arbejdspladsen giver dig den største mulighed for succes. Motivation er det vigtigste, når det drejer sig om et rygestop, og det er derfor utrolig givende, at du har mulighed for at sparre og udveksle erfaringer med andre.

Rygestopkurset er tilrettelagt ud fra en videnskabelig dokumenteret metode, udviklet af Kræftens Bekæmpelse. Kurset består af et forløb, hvor deltagerne mødes en gang om ugen i fire uger og herefter én gang efter 14 dage. Det enkelte møde varer ca. 2 timer.
Der undervises i emner som helbredsfordele ved rygestop, rygevaner, ambivalens, abstinenser, afledningsteknikker, psykologisk afhængighed, nikotinafhængighed, brug af hjælpemidler samt håndtering af mulige vægtproblemer m.m.
Ved hvert møde foretages kuliltemåling. Denne måling er den eneste måde, der her og nu kan vise, hvordan kroppen er belastet af rygningen.

Motiverende foredrag
Ud over Rygestopkurser afholder Amadeus Speciallægerne Motiverende Foredrag om tobakkens skadevirkninger, rygerelaterede sygdomme, forholdsregler før rygestoppet samt helbredsfordele ved at lægge tobakken på hylden.
Vi præsenterer også rygestopkurset og andre metoder til, hvordan du holder op med at ryge.
Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs, og vi har mulighed for at foretage en personlig kuliltemåling som afslutning.

Rygestopkurser og Motiverende Foredrag kan enten gennemføres for hold på Amadeus Speciallægernes klinik eller som en aktivitet i virksomheden.


Flash 2
amadeuslaegerne.dk Tornekrogen 38 3500 Værløse Phone: +45 20402644 info@a-laegerne.dk

Amadeus

design, graphics, coding

I design, I do graphics, I code

http://amadeuslaegerne.dk/artikel.asp?id=1052&mid=25